Sunday, September 2, 2012

Salam Aidilfitri sayang.....

Assalammualaikum sayang ibu...lama dah tak update entry terbaru...busy sangat la ibu ni kan....baru ni 17 Ogos 2012...Genap sudah usia Shisha ibu....1 tahun 11 bulan....besar dah kan..besar pada usia..tapi Arissa tetap sebesar mcm dalam gambar tu bila kita bertemu nanti...insyaAllah....Selamat Hari Raya sayang ibu.....rindu sgt kat Shisha...dapatla gambar berempat ni..suka ibu..hehe....;-)

Raya kedua baru-baru ni, lepas balik dari rumah sedara-mara di Jengka....terjadi satu kemalangan di hadapan mata ibu, ayah, kakak Hanie, Mak Tok, & Tok Ayah....Ya Allah Shisha...terkejut sangat ibu hari tu bila terlihat kereta tu melambung-lambung, bergolek-golek...dan kelihatan bayi yang tercampak keluar dari kereta itu dan juga ibunya yang cedera parah di kepala....Subhanallah...ibu dapat ambil Amin,nama bayi itu dan bawanya ke Klinik berhampiran....alhamdulillah bayi itu menangis..tetapi sesampai di hospital, bayi itu kritikal dan meninggal dunia pada hari Jumaat, pada usia 47 hari...ibunya sedar dari kritikal dan dirawat di wad mata..sempat ibu melawatnya....dan tanpa disangka..terjadi semuanya ini ada hikmahnya....terjalin perkenalan antara kami dengan mereka...dan Amin akan menyampaikan khabar dari ibu untuk Arissa disana sayang....syukur..pertemuan yang Allah SWT aturkan...ada sebabnya yang tak pernah terlintas di fikiran....

Shisha sayang...semakin hari semakin mendalam rindu ibu pada Arissa....jangan risau yer..ibu takkan melupakan Arissa sampai bila-bila....kasih sayang ibu pada Arissa selama-lamanya....tiada gantinya taw....

Gambar itu, walaupun ibu hanya mampu editkan dari gambar yang asal..bisa juga mengubati hati ibu ni....Sayang kamu...rindu kamu selama-lamanya...insyaAllah.....Al-Fatihah....Amin...^_^

No comments:

Post a Comment

This is Our Life, Our Journey & Our Love....