Saturday, June 29, 2013

17 Jun 2013.....Genap usia Arissa 2 tahun 9 bulan...

Arissa & Qaleesya

Assalammualaikum sayang ibu...usia Arissa dah masuk 2 tahun 9 bulan...wah..besar dah comel ibu ni....hehe...tu haa..gambar Arissa & Qaleesya...seiras jer kan....comel dua-dua....mata bulat..tembam...debab...hee....

Arissa...x lama lagi dah nak masuk bulan puasa....& raya pula akan menjelma...tahun ini....dah masuk tahun ke-tiga..kami berpuasa& beraya tanpa dirimu sayang....tapi Arissa akan bahagia berpuasa & beraya disisi Allah....;)

Baru-baru ni..ibu pergi rumah Mama Nia....jumpa dengan adik Nia..Amal...yang semakin nakal...hehehe..tapi comel sangat....seronok jumpa diaorg..insyaAllah...kami akan bertemu lagi nanti...

Nanti Arissa bagitahu Nia yer...Mama Nia, Ayah Nia & adik Nia..semuanya sihat2 belaka....Arissa sayang....ibu sayang Arissa & Kakak Hanie taw...x sabar nak jumpa Arissa...insyaAllah...

Al-fatihah sayang ibu..esok ibu datang lawat rumah Arissa yer sayang....Love U & Miss U sangat2....;)

14 Jun 2013...genap sudah 2 tahun 1 bulan Arissa pergi..miss U a lot sayang...;)

Assalammualaikum sayang ibu...rindunya ibu kat arissa....setiap saat taw...maaf yer sayang...terlalu lambat untuk bulan ini ibu update blog ni...ibu busy sangat kat office...tapi sesibuk mana pun ibu..tak pernah ibu lupakan arissa walaupun sesaat...taw....

Sayang ibu...rindu sangat nak menatap wajah comel sayang ibu ni depan mata ibu....tapi x mengapa sayang..insyaAllah....samapi masanya kita pasti akan bertemu...semuanya dengan izin Allah SWT....insyaAllah...Amin....

Sayang ibu...sepanjang bulan Jun ni...macam-macamkejadian yang berlaku dalam hidup ibu....tapi ibu redha dengan ketentuan Nya..insyaAllah...mungkin ada hikmah disebalik apa yang telah berlaku....mudah-mudahan Allah akan permudahkan segala-galanya bagi kami..insyaAllah amin....

Al-fatihah sayang ibu...doa ibu sentiasa mengiringi dirimu disana..berbahagialah sayang ibu disana...yer sayang...pintu syurga itu sentiasa terbuka menantikan dirimu sayang....sayang sangat2 kat Arissa....love u....;)

Wednesday, June 5, 2013

Rindu bertandang lagi...;(


Di saat rindu itu bertamu...Ya Allah...begitulah rasanya...sakitnya rindu ini...hanya Engkau yang lebih mengetahuinya...rasa rindu ini adalah anugerah dariMu...sesungguhnya Engkau lebih mengetahui...rindu ini sangat menyakitkan...

Ya Allah...aku rindu segalanya tentang 'dia'....rindukan Arissa...juga rindukan 'dia'...walaupun aku hanya kenali 'dia' selama 4 tahun ini...tapi aku sangat hargainya...banyak juga kenangan...bersama dgn 'dia' walaupun aku tidaklah serapat mana dengan 'dia'...tapi 'dia' tetap seorang sahabat kepadaku...malah aku menganggapnya seperti seorang ibu di pejabatku...

Terima kasih Allah...kerana temukan aku dengan insan sepertinya...walaupun Engkau hanya pinjamkan 'dia' kepadaku hanya seketika...aku tetap rasa bersyukur....alhamdulillah...jika aku ini...yang mengenali 'dia' sesingkat itu...apatah lagi keluarganya...dan juga sahabat-sahabat yang lain...yang di saat ini...sedang merinduinya...

Apa yang aku cari sekarang ini adalah kenangan yang ada tentang 'dia' ...aku baca memo-memo yg 'dia' pernah hantar...kad raya elektronik dan juga ucapannya....teh hijau Sabah dalam almari pantri...gambar2 'dia'...juga setiap patah kata yang masih tergiang-giang lagi di telinga ini...

Ya Allah...semua kekuasaanMu...tiada bandingan.....semuanya sudah 
 tertulis...apa yang mampu aku lakukan...hanyalah berdoa agar rohnya tenang & bahagia disana...insyaAllah...Al-fatihah...amin..


Miss U...Arissa sayang & Miss U too..Kak Yan...(yang selama ini saya panggil Pn. Azian)...Love both of U...

This is Our Life, Our Journey & Our Love....